Hoe mooi zou het zijn als essentiële leerstof wordt aangeboden op een manier waarop kinderen middels zang in combinatie met kunstzinnige disciplines hun leerdoelen behalen?

Via het portal op online platform van EDUSONG  logt de onderwijzer in. Binnen een paar klikken krijgt hij de stof die aansluit bij de leerdoelen van de taal of rekenles. Op zijn scherm staan de lesinhoud, leerdoelen, het lied en een karaoke versie van het lied. Hij kan gelijk aan de slag met de kinderen. Tevens worden er ideeën aangedragen.

De kinderen beluisteren eerst het lied en worden vervolgens in groepjes ingedeeld die op een creatieve manier aan de slag gaan. Ze bedenken een dansje, rappen over het onderwerp, bedenken een eigen couplet of doen iets met (zelfgemaakte) instrumenten.

EDUSONG ontlast de onderwijzer en biedt hem een scala aan nieuwe gereedschappen. Door middel van interactie en eigen initiatief worden de kerndoelen behaald.

De leerlingen zullen nog lang napraten en zingen over de les. Immers dit soort liedjes vergeet je niet. Iedereen kent de liedjes van vroeger toch nog? Wat je zingend leert blijft in je hoofd hangen.

Jaarabonnement scholen en instanties

E100per jaar
  • 1 hoofdaccount
  • 24 subaccounts
  • 30 dagen gratis proefperiode

Persoonlijk jaarabonnement

E50per jaar
  • 1 gebruiker